Extra activiteiten

Slow Sports Zuid Kennemerland

Ik weet dat ik meer moet gaan bewegen, maar …

  • ik hou niet van bewegen en ook niet van sporten
  • ik heb sporten en bewegen nooit leuk gevonden
  • ik beweeg al zoveel in mijn werk
  • ik heb er geen tijd voor
  • ik wil niet gaan sporten met  allemaal andere mensen die al wel conditie hebben én slank zijn
  • ik weet niet hoe ik moet beginnen
  • ik ben bang dat het niet lukt én dat voel ik me weer teleurgesteld in mezelf

Herkenbaar? Dan heb ik nu een fijne training voor je!

Of je nu net begint met bewegen of dat je een uurtje extra wilt bewegen in de week. Ik bied de trainingen zo aan, dat deze voor iedereen inspannend en ontspannend is, binnen je eigen mogelijkheden, gericht op plezier maken !

Lesrooster dinsdag 9 mei 2023 tot en met woensdag 26 juli 2023

Dinsdagochtenden
9 uur-10 uur
Woensdagochtenden
9 uur-10 uur
Woensdagochtenden
10.15 uur – 11.15 uur
P Ingang t Wed, Kennemerduinen P Ingang Bleek en Berg Kennemerduinen P Ingang Bleek en berg, Kennemerduinen

Er is beperkt plek in mijn groepen, maximaal 10 deelnemers per les.

 

Conditiegym voor vrouwen

Iedere vrijdagochtend organiseert SportSupport in samenwerking met Dock conditiegym voor vrouwen in de gymzaal van basisschool de Brandaris.

Onder leiding van een gediplomeerde trainster wordt er op een speelse manier oefeningen aangeboden ter verbetering van conditie, kracht en balans.

Data en tijden:

Iedere vrijdagochtend van 08.45 tot 09.45 uur

Locatie:

Basisschool de Brandaris, Frieslandlaan 2-4, Haarlem

Kosten:

€1,00 per keer, Haarlem Pashouders gratis.

Aanmelden:

Meldt u aan voor een gratis proefles : telefonisch 0233037238 of per mail : Lgrooff@sportsupport.nl

Gratis proefles pickleball

Steeds meer verenigingen, scholen en gemeentes bieden Pickleball aan. Grote voordeel van deze dynamische racketsport is, dat iedereen het snel kan én leuk vindt. Het is ook nog eens een hele goedkope sport want het materiaal leen je. Speciale aanbieding voor nieuwe spelers: 5x meedoen voor 12,50. En met de Haarlem Pas speel je zelfs een jaar lang, 2x per week voor maar 20,-. Kom meedoen en ontdek of pickleball jouw nieuwe sport is. Ervaring niet nodig, een paar sportschoenen is genoeg.

We spelen in Sporthal van der Geest achter zwembad de Planeet, Piet Voskuilenstraat 1, Haarlem. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. 

Data en tijden:

Donderdag 13 oktober van 17-18.30 uur en op zondag 16 oktober van 20.15-22.00 uur

Locatie:

Sporthal van der Geest  achter zwembad de Planeet, Piet Voskuilenstraat 1, Haarlem.

Kosten:

Gratis clinic

Aanmelden:

Pickleball Haarlem, Bernadette Snijders Blok, 06-10744819, haarlem@pickleballholland.nl

Swingend afvallen bij Sportcentrum Wu Dae

Wil je voelen dat het lekker is om binnen je fysieke grenzen te bewegen en het niet te ervaren als beperkingen, heb je weinig affiniteit met de onpersoonlijke sfeer, de strakke dance-outfits en de afgetrainde jonge groepslesdocent van de gemiddelde sportschool?

Kom dan naar Sportcentrum Wu Dae voor een Proefles Swingend afvallen: oftewel Lekker dansen voor mensen met een maatje meer.

Deze les wordt speciaal gegeven voor mensen met overgewicht (BMI >25) die graag naar een gezonder fitter leven toe willen. Bewegen is daarin een belangrijk onderdeel. Bij sportcentrum Wu Dae staat voorop dat je met plezier samen beweegt. Een ieder beweegt op zijn/haar eigen tempo en niveau en wat is er nu fijner dan lekker dansen. Tijdens deze les Swingend afvallen wordt er op motiverende muziek (eigen inbreng mogelijk) bewogen en maken we soms gebruik van verschillende lichte materialen en simpele pasjes. Iedereen danst mee op zijn/haar niveau en is er zeker tijd om ook lekker vrij te dansen.

 

 

Data en tijden:

Zondag 9 oktober van 11.15-12.15 uur

Locatie:

Sportcentrum Wu Dae, Balistraat 4, Haarlem( achter AH Soendaplein)

Kosten:

Proefles gratis, daarna 5 euro per keer

Aanmelden:

Proefles vrij toegankelijk, daarna aanmelden om elke zondag lekker te blijven dansen!

Crossfit voor beginners

CrossFit is geschikt voor iedereen die fit en gezond wil worden of blijven – ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid. Tijdens CrossFit-lessen staan voornamelijk natuurlijke lichaamsbewegingen centraal, zoals tillen, gooien, springen en rennen. Tijdens de beginnersworkshop focussen we op een total body workout, maar zo in elkaar gezet dat je zelf de oefeningen zwaarder of lichter kunt maken. Iedereen kan meedoen!

De lessen crossfit voor beginners worden aangeboden door Level Up Haarlem: een sportschool in Haarlem Oost met een gevarieerd aanbod aan lessen, zoals crossfit, fit en vitaal, zumba, pilates, piloxing, krachttraining en hyrox (conditietraining), en verschillende kidslessen, waaronder dans en judo.

Level Up heeft speciale Crossfit Lite lessen voor beginnende crossfitters, waarbij CooL-deelnemers meer dan welkom zijn. Kijk hier voor het rooster en aanmelden voor een gratis proefles.

Data en tijden:

Donderdag 27 oktober van 19.00 tot 20.00 uur

Locatie:

Level Up Haarlem, Pr. Beatrixplein 26, Haarlem

Kosten:

Gratis, maar wel eerst even aanmelden

Aanmelden:

Mail naar leefstijlcoach Eva Cornet eva@fitmeteva.nl om je aan te melden.

Fitwalk

Fitwalk is de makkelijkste en veiligste manier om fit te worden, fit te blijven, af te vallen en de geestelijke voordelen te ervaren van regelmatige lichaamsbeweging. Wandelen kan altijd en overal. Het is een activiteit zonder drempels. Het enige dat u nodig hebt is wat motivatie en tijd. Door een verantwoorde opbouw is de kans op blessures gering. De trainingen duren ongeveer 1 uur en zijn zeer gevarieerd. Een warming up om de spieren op te warmen en los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en ten slotte uitwandelen en goed rekken zijn steeds terugkerende onderdelen van de training. Daarnaast zullen er ook spierverstevigende oefeningen gedaan worden en gewerkt worden aan een goede balans.

Het wandelen vindt deels op de atletiekbaan plaats en deels in de omgeving.

Data en tijden:

Elke woensdag van 19.00 tot 20.00 uur

Locatie:

Verzamelen in de kantine op de atletiekbaan , Jaap Edenlaan 4 Haarlem

Kosten:

€2,- per keer

Aanmelden:

Bel of mail naar Lucia Grooff van Sportsupport: Lgrooff@sportsupport.nl , 023-3037238

Spinning voor beginners

Spinning is meer dan alleen een stukje fietsen op een spinningbike. Het is een sport waarbij het draait om conditie opbouwen en vet verbranden. De beste manier om gewicht te verliezen is door veel calorieën te verbranden. Met spinning kan je tussen de 600 en 800 calorieën verbranden. Vooral overtollig vet rond de buik, benen en billen wordt verbrand met deze sport. Spinning is een pittige training, waarbij doorzettingsvermogen belangrijk is om een les vol te kunnen houden. Als je eenmaal begint, dan is het lastig om met deze sport te stoppen.

Data en tijden:

Elke donderdag van 18.45-19.45 uur

 

Locatie:

Sportcentrum De Hagedis, Nagtzaamplein 67

Kosten:

€40,- voor 10x of per les €5,-

Aanmelden:

Bel naar 023-5338898 of ga langs bij De Hagedis